Farmasi Nutriplus TáplálékkiegészítőkRostban gazdag étrend-kiegészítő

Farmasi Nutriplus - Rostban gazdag étrend-kiegészítő

Farmasi Nutriplus Rostban gazdag étrend-kiegészítő

Az élelmi rostok növényi eredetű ballasztanyagok összetett szénhidrátok, más néven poliszacharidok, amelyeket az emésztőenzimek részben, vagy egészben érintetlenül hagynak, azaz nem képesek felszívódásra alkalmas kisebb egységekre bontani. Tehát nem szívódnak fel a vékonybélben, hanem változatlan formában eljutnak a vastagbélig, ahol kifejtik az egészségre gyakorolt jótékony hatásukat, azaz a bélbaktériumok által részben vagy teljes mértékben fermentálódnak, miközben számos melléktermék, köztük rövid szénláncú zsírsavak keletkeznek, amelyeknek fontos szerepük van abban, hogy a vastagbél hámszövete sérülésmentes.

Az Élelmi rostok jótékony hatása:
  • A rostok megkötik az emésztőrendszer által termelt epesavakat is, aminek következtében kevesebb koleszterin szívódik fel és kerül a véráramba ennek következtében pedig alacsonyabb lesz a vér koleszterinszintje.
  • A szénhidrát lassú emésztése során pedig kiegyensúlyozottabbá válik, lassabban, fokozatosabban emelkedik a vér glükóz szintje, ritkábban fordulnak elő vércukor ingadozások, aminek következtében az inzulinszükséglet csökken, amely a cukorbetegeket esetében különösen hasznos.
  • A béltartalom térfogatát jelentősen megnövelik, ezáltal telítettségérzetet okoznak, csökkentik az étvágyat,
  • A rostok lecsökkentik a táplálékok áthaladási idejét a tápcsatornában, ennek eredményeként a káros anyagok gyorsabban ürülnek, aminek következtében csökken a vastagbélproblémák gyakorisága.
  • A feketeköményolajnak igen magas az antioxidánstartalma, ezért erős gyulladáscsökkentő.
  • Segíthet az asztma és a magas vérnyomás kezelésében, sőt még haj- és bőrápolásra is használható
  • Gyomorfájás, gyomorgörcsök esetén is hasznos lehet. Csökkenti a puffadást és a fokozott gázképződést, valamint gyomorfekély esetén is bevethető.
Használat:
11 éves kortól,
naponta 2x 1 tasak

Miért kell táplálék kiegészítőket szednünk?

Napjainkban a rohanó hétköznapok és az organikus ételek hiánya miatt, valamint a diéták során megvont tápanyagok és az allergiás és étel intoleranciás tünetek miatt nem mindig lehetséges a megfelelő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz hozzájutni. Az emberi szervezetnek szüksége van energiára és a megfelelő tápanyagokra. A táplálék kiegészítők segítenek hozzájutni a szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, valamint segítenek az immunrendszerünk erősítésében

Megjegyzés:
Egyetlen étrend-kiegészítő sem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást, a normál ütemű életmódot, a megfelelő pihenést és alvást, vagy fogyókúra esetén a túlzások nélküli, szakember által összeállított étrendet. Kérem, hogy az étrendkiegészítők szedésének megkezdése előtt minden esetben konzultáljon orvosával.